Tips om veilig met je haar de zomer door te komen.

Thank god we hebben eindelijk mooi weer! Maar wat doet de zomer met je haar? Uv straling beschadigd je haar, waardoor de kwaliteit een stuk slechter wordt. Je haar wordt poreus en droogt uit. Zwemmen is heerlijk in de zomer! Even een frisse duik nemen als het warm is.. maar dat is ook niet al te best voor je haar.. chloor en zeewater drogen je haar ook erg uit! Wat kan jij doen om dat enigszins te voorkomen?

  • Draag een hoed of pet op in de zon. Daarmee bescherm je je haar maar ook je gezicht en je ogen tegen de zon.

  • Let erop wat voor elastiek je in je haar gebruikt tijdens de zomer. Een elastiek met ijzer eraan wordt heet in de zon en kan je haar extra beschadigen. Gebruik het liefst een elastiek van Invisibobble.

  • Spoel nadat je gezwommen hebt, in de zee of zwembad altijd zo snel mogelijk je haar even uit onder de douche. Dat scheelt heel veel tegen uitdroging van je haar. Het beste is om niet onder water te gaan in de zee of het zwembad maar uit ervaring en zeker met kinderen weet ik dat dat niet altijd haalbaar is…

  • Of maak je haar eerst onder de douche nat voor dat je het zwembad of de zee in gaat. Omdat je haar al nat is absorbeert het minder snel het chloor of zeewater.

  • Om je haar wat extra verzorging te geven in de zomer zal ik adviseren om 1 á 2 keer in de week een masker in je haar te doen. Of doe lekker een masker in je haar als je gaat zonnen. Dat beschermd tegen uitdroging in de zon.

  • Is je haar toch beschadigt na je vakantie met zon zee en strand dan adviseer ik om een Olaplex herstel behandeling te laten doen. Dat kan de kwaliteit van je haar heel erg verbeteren!

  • Was je haar 1 á 2 keer in de week en probeer het verder alleen uit te spoelen. Als je het alleen uitspoelt kan je wel gebruik maken van conditioner in je lengtes om je lengtes wat verzorging te geven. Op die manier droogt je haar minder uit omdat je het niet zo vaak wast.

  • Drink heel veel water, dat is niet alleen goed voor je haar..

  • Gebruik producten met UV filter erin dat geeft goede bescherming tegen de schadelijke invloeden van de zon + alle tips van hierboven, dan kom jij de zomer veilig door met je haar!

Een fijne zomer voor jullie allemaal!

Liefs, Tamara

Ook interessant

Yummygums, werkt het echt?

Je haar van binnenuit voeden? Hoe (goed) werken de vitamines van Yummygums nou echt?

Haarmasker, doen of niet?

Een masker voor in je haar is het minst gebruikte product.. Waarom? Het kost extra tijd. Maar waarom is het nou zo goed voor je haar?

meer blogposts